×

آبیاری مدرن در کشاورزی 🌊

watersuab
04 مرداد 1400
آبیاری مدرن در کشاورزی
امتیاز بدهید

آبیاری مدرن در کشاورز چگونه است؟

آبیاری به عنوان فرآیند دقیق کنترل شده آبیاری محصولات کشاورزی از طریق مصنوعی به منظور تسهیل رشد و نمو آنها تعریف می شود. اکنون خواهید دید که ما در تعریف عبارت “با دقت کنترل شده” را ذکر کرده ایم و احتمالاً از خود می پرسیم که معنی چیست.

خوب ، کل روند آبیاری به شدت کنترل می شود. کشاورز باید مقدار دقیق آب مورد نیاز محصول را تعیین کند. آب کم باعث خشک شدن گیاهان می شود ، در حالی که آب زیاد ممکن است به ریشه آسیب برساند. آبیاری علاوه بر آبیاری محصولات ، آبیاری زمین ها قبل از کاشت بذر را نیز در پی دارد تا زیستگاه مطلوبی برای محصولات ایجاد شود. همچنین باید با دقت انجام شود. بنابراین ، آبیاری یک فرآیند بسیار پیچیده تر از آبیاری گیاهان است.

کشاورزی یا کشاورزی شغل بسیار باستانی است و روش های آبیاری نیز همین است. ما می توانیم شواهدی از تکنیک های مختلف آبیاری را که در تمدن های باستان به کار رفته است را مشاهده کنیم که شامل کانال های آبیاری ، سدها ، تاسیسات ذخیره آب ، سازه هایی مانند قنات ها و موارد دیگر است.

با این حال ، فعلاً فقط روی روشهای نوین آبیاری تمرکز خواهیم کرد.

روش های آبیاری مدرن

روش های آبیاری را می توان به چهار نوع اصلی تقسیم کرد. این موارد عبارتند از: آبیاری سطحی ، بارانی ، قطره ای و زیرزمینی.

این تکنیک های نوین آبیاری به طور مفصل در زیر بحث شده است –

آبیاری غرقابی :

این یکی از رایج ترین روش های آبیاری است. در اینجا آب با کمک نیروی جاذبه به خاک وارد می شود. از آنجا که توزیع آب تنظیم نشده است ، آبیاری سطحی به عنوان آبیاری سیل نیز شناخته می شود.

آبیاری غرقابی - واترسوآب

این سیستم آبیاری دورتر به سه نوع روش نوین آبیاری طبقه بندی می شود. اینها به شرح زیر است –

جویچه – در صورت آبیاری شیار ، آب از طریق کانالهای کم عمقی که به طور مساوی از هم فاصله دارند و در شیب زمین قرار دارد ، جریان می یابد. آب موجود در این کانالهای کم عمق از طریق روشهای مختلف مانند سیفون ، خندق اصلی ، لوله دردار و غیره تأمین می شود.

میزان ورودی ، نفوذ خاک ، شیب و شکل شیارها و زبری سطح ، سرعت آب را تعیین می کند. به سرمایه گذاری کمتری نیاز دارد ، اما یکی از روشهای آبیاری با فشار زیاد است.

آبیاری حوضه و حاشیه – هر دوی این تکنیک ها شامل عبور آب از خاک است. با این حال ، در آبیاری حوضه ، آب به یک مزارع عرضه می شود که ممکن است برای مدتی حوضچه شود. از طرف دیگر ، آب از طریق خندق هایی که در انتها با یک سیستم زهکشی از طریق زمین عبور می کنند ، جریان می یابد.

آب پاش :

در صورت وجود این سیستم آبیاری ، آب روی گیاهان پاشیده یا پاشیده می شود. این اثر مشابه بارندگی است. سیستم آبیاری بارانی به آب پاش ، جانبی ، خطوط اصلی ، زیر خطوط اصلی و واحد پمپ نیاز دارد.

خطوط اصلی و زیرمجموعه ها آب را از پمپ ها به مزارعی منتقل می کنند که از طریق پاشش به گیاهان پاشیده می شود. آب پاش ها بر اساس حجم آبی که می تواند پاشش کند ، متفاوت هستند. نمونه هایی از محصولاتی که از طریق این روش آبیاری آبیاری می شوند ، پنبه ، پیاز ، ذرت ، گندم ، گرم ، آفتابگردان و غیره است.

مزایای این روش عبارتند از:

برای آبیاری انواع خاک به جز خاک رس سنگین مناسب است.

در مناطقی که جمعیت محصول در هر واحد زیاد است مفید است.

تراکم خاک را کاهش می دهد.

قطره ای :

این سیستم آبیاری ، همانطور که از نامش پیداست ، شامل آبیاری محصولات به صورت قطره ای قطره ای است. از این رو به روش آبیاری قطره ای نیز معروف است. سیستم آبیاری شامل لوله هایی با قطر کوچک با قطره چکان یا قطره چکان است که نزدیک زمین قرار دارند و در نتیجه آب به ریشه ها می رساند. این یکی از کارآمدترین روشهای نوین آبیاری است زیرا رواناب و تبخیر آب را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. از این روش آبیاری می توان برای تهیه کود محصولات نیز استفاده کرد.

کاربرد آب با این روش آبیاری در مقایسه با سایر روش ها که منجر به سطح رطوبت بالا در خاک می شود ، بیشتر است. برخی از محصولاتی که به این نوع آبیاری نیاز دارند ، سبزیجات ، محصولات نقدی ، مزارع، ادویه جات و غیره است.

آبیاری قطره ای - واترسوآب

برخی از مزایای سیستم آبیاری قطره ای :

این ماده به صرفه جویی در مصرف آب کمک می کند و هزینه کوددهی را کاهش می دهد

از آنجا که آب به طور یکنواخت تأمین می شود ، رشد محصول نیز ثابت است.

زیرسطحی:

این روش از بهتیرن روش های آبیاری هست که مخصوص باغات است.

در این روش به دلیل ابیاری از زیر زمین میزان تبخیر آب به صفر میرسد و مصرف آب را تا 70 درصد کاهش میدهد.پ

برخی ز مزایای این روش آبیاری مدرن :

1- مصرف آب بسیار پایین (80 درصد کم تر از آبیاری های سنتی و حتی کمتر روش قطره ای)

2-عدم رشد علف های هرز(به خاطر مرطوب شدن سطح خاک علف هرزی رشد نمی کند)

3- راحت تر شدن فراید آبیاری

4- جلوگیری از رشد آفات و قارچ ها

5- کاهش بسیار زیاد هزینه ها در بلند مدت

6- بازده بیشتر درختان

7- عدم نیاز به آبیاری تحت فشار ( عدم نیاز به پمپ آب)

8- عدم نیاز سیستم فیلتراسیون (هزینه پایین تر)

9- اندازه پیاز رطوبتی بلا

معایب روش های آبیاری زیر سطحی:

روش آبیاری زیرسطحی هیچ معایبی ندارد و استفاده از این روش آبیاری تماما سود آور است.

این مشخصاتی که برای آبیاری زیرسطحی گفته شد برای دستگاه آبیاری زیرسطحی واترسوآب میباشد که تا 3 سال بصورت بی قید و شرط ضمانت میدهید که هیچ گونه خرابی نخواهد داشت و هزینه های شما را پایین خواهد آورد.

چرا آبیاری مدرن لازم است؟

اکنون که از روش های آبیاری مطلع شدید ، باید از اهمیت آبیاری مدرن نیز آگاهی داشته باشید. اینها به شرح زیر است :

تکنیک های آبیاری مدرن ، کشاورزان را قادر می سازد که در یک سال محصولات متعددی پرورش دهند و در نتیجه بهره وری را افزایش دهند

آبیاری مناسب به رشد سریع محصولات کمک می کند که بازده بیشتری را برای کشاورزان تضمین می کند.

😍

preloader